Runt om Hallen, Storsjön och Östersund finns det många trevliga och roliga utflyktsmål. Besök lokala matproducenter; osttillverkning, kravgårdar med tillverkning mm. Besöka museum som exempelvis Mus-Olles, Arve-museet.
Har du några egna förslag på utflykter får du gärna höra av dig med förslag.
Här är några konkreta förslag:
Restaurang MIRA. Pizzeria och A`la Carte-restaurang i Hallen vid bensinstationen. God mat och även för avhämtning. Tel 070-2781558
Arve-museet i Arvesund cirka 15 km från Hallen.
Mus-Olles - Personligt museum med cirka 150.000 prylar, beläget vid Ytterån.
Forsaån En heldagsutflykt till Pilgrimstad/Våge. Om man vill uppleva speciell natur är detta en ”måsteplats”. Hit vill man återkomma. Det kristallklara vattnet från Locknesjön faller ut över forsar och klippor. Längs ån bildas ett antal vackra och badvänliga laguner. Det är en bit att åka med bil, 8 mil enkel, och ett antal meter att gå men det är väl värt besväret.
ÅS Trädgårdar - en kravgård i Ås strax norr om Östersund. Här köper du kravodlad potatis, morötter mm.
Kretsloppshuset ligger i Mörsil och erbjuder en härlig miljö med ekologisk mat och trädgård.
Verkön - Mitt i den jämtländska skärgården ligger Verkön och det anrika Verkö slott med bl a restaurang. På hemsidan får du veta hur du skall ta dig dit.
Åre Paintball - boka en spännande aktivitet som är öppen året runt.
Tännforsen - Sveriges och Jämtlands största vattenfall, 38 meter högt, ligger 22 km från Åre by.
Wikners i Persåsen - tillverkar möbler och hantverk i trä från de jämtländska skogarna. Tidlösa produkter som skapats med maskinens och handens kraft, i naturens egna vackra material. Det finns även restaurang.
Nordic Kiwi - Keramik och Glastillverkning i Västeråsen, Oviken
Fisketrappan i Dammån - Fem minuters bilfärd uppströms från campingen ligger Dammåns Fisktrappa. Två gånger om dagen vittjas fisktrappan manuellt.
Tivars Gårdsmejeri - Gör en utflykt till Norderön och vår inglasade veranda vid Storsjöns strand. Gårdsmejeri och restaurang.

Adress

Ol-jons By, Oljonsvägen 3, 845 91 Hallen
Telefon Mobil: 070-6017164